Sutomore se nalazi u opštini Bar na Jadranskom moru u Crnoj Gori. Ovaj turistički centar na mediteranu je drumskim i željezničkim saobraćajem odlično povezan sa svim gradovima u Crnoj Gori i zbog toga je u ljetnjoj turističkoj sezoni najposjećenije mjesto za ljetovanje i odmor. Plaže u Sutomoru su prelijepo uredjene i prostiru se u dužini od 2km. Smještaj u Sutomoru se dijeli na privatni smještaj gde spadaju: apartmani, sobe, privatne vile, kuće za izdavanje i hotelski smještaj.

Noćni život je predivan i organizovan je tako da može zadovoljiti sve populacije počev od najmladjih (dnevne predstave za djecu), večernji porodični izlasci u restoranima sa živom muzikom i na kraju za tinejdžere postoje dobre diskoteke koje počinju sa radom u kasnim večernjima satima. Na šetalištu je veliki broj kafića sa živom svirkom. Kafići su smješteni na terasama koje se nalaze pored same plaže. Terase od morskih talasa štiti kameni zid i tu se može sa posebnim zadovoljstvom pratiti zalak sunca i uživati uz romantičnu večeru u nekom od mnogobrojnih kvalitetnih restorana.

Kratka istorija Sutomora

U Spič, region u kojem se danas nalaze Sutomore i Čanj, prvi doseljenici su stigli u XVI vijeku. Od XVIII vijeka u Spiču se nalaze dva velika vinograda: na Spičanskom Polju i u Brcama. Ovo su bili najveći vinogradi na primorju. Grad Sutomore je nastao 1882 godine kada su izgrađene prve kuće na samoj obali.

Dobrodošli u SUTOMORE!!!!!